Thursday, September 25, 2008

Kogudusele selg, Jumalale külg

Mulle väga meeldib see väide, mille pastor Raido on meile tuttavaks teinud: "Kui inimene keerab kogudusele selja, siis keerab ta Jumalale külje". Aga milline kristlane tahaks olla Jumalale küljega? Miks peaks kristlane tahtma Talle küljega olla? Kahjuks oleme paljudega pidanud tõdema, kui väga vastab see alguses esitatud väide tõele. Neid näiteid on niivõrd palju, et see tundub lihtsalt masendav. Eesti on teatavasti üsna-üsna ateistlik riik ja kui meie, noored ja vanad kristlased ei hoia täiega Jumalast kinni, siis on asi lootusetu. Kallid, otsime Jumalat! Uurime Piiblit, sukeldume natuke! Võtame riske! Huvitav on! 
Palun, keegi, sundige ka mind midagi ette võtma, et Jumalale lähemale jõuda. Tulge lugege minuga koos Piiblit või jagage mingeid huvitavaid leide! Esitage mulle väljakutseid, tahan neid vastu võtta! 
Paljude jaoks on Jumal üks objekt, millelt/kellelt saab asju soovida ja kui midagi läheb halvasti või midagi ei saa, siis on hullult hea kedagi süüdistada. Mis moodi see kuidagi loogiline on? 
Jumal, kes meid armastab (rohkem kui sa kunagi endale ette suudad kujutada) soovib meile parimat. Ta annab meile kõik, mida me vajame, siis kui me seda vajame. Jumal ju teab, mis meil puudu on. Ta kuuleb palveid, nii et palvetame! 
Väljakutse on selle nimi. Märksõna. 
Loeme Piiblit! Väljakutse. 
Palvetame! Väljakutse.
Räägime teistele kristlastele! Väljakutse.
Räägime uskmatutele! Väljakutse.
Kutsume uskmatuid üritustele! Väljakutse.

Jumal on seda väärt. Kas pole? 

*Inspireeritud: jutuajamised mõnede inimestega, mõttemõlgutused*

No comments: