Monday, July 25, 2011

Sun Stands Still

Pühapäeva hommik möödus minu jaoks plaanitust teistmoodi. Plaan oli ärgata õigel ajal ja minna Viimsisse klaverit mängima. Tegelikkus oli see, et ärkasin kell 10:50 Martini kõne peale, et jou, tuled või? Ütlesin, et jõuan 1,5 tunni pärast. Otsustasime, et ma vast ei hakka siis minema. Aga kuna tegemist oli siiski pühapäevaga, siis ei tahtnud ma seda niisama tühja lasta. Võtsin siis ette Newspring koguduse kodulehe ja pika valimise peale valisin sealt jutluse pealkirjaga Sun Stands Still. Ja see oli nii hea minu arvates. Jutlustajaks oli kolmekümnendates mees, kes rajas viis aastat tagasi kaheksa inimesega koguduse, kus nüüdseks käib 11 000 inimest. Tema jutluse point: 'If you’re crazy enough to pray it, God’s powerful enough to perform it.' Vähemalt see oli üks pointidest, mis mulle väga eredalt meelde jäi. 

Jutluse aluseks oli kirjakoht Joosua 10:7-14. Joosua tegi oma elus mõningad valed otsused, mille tulemusena pidi ta pidama lahingu, mis Jumalal tema jaoks üldse plaanis ei olnud. Sellest hoolimata palus ta Jumalat endale appi ja Jumal läks talle appi. Aga see ei olnud mingi lihtne palve. Joosua palvetas reaalselt seda, et päev oleks pikem. 


12Siis Joosua rääkis Issandaga sel päeval, kui Issand andis
emorlased Iisraeli laste kätte, ja ütles Iisraeli nähes: "Päike, püsi paigal Gibeonis ja kuu, Ajjaloni orus!"13Ja päike püsis paigal ning kuu jäi seisma, kuni rahvas oli kätte maksnud oma vaenlastele. Eks see ole kirja pandud Õiglase raamatus? Ja päike seisis keset taevast ega tõtanud loojuma peaaegu kogu päeva.14Ei enne ega pärast ole olnud selle päeva sarnast, et Issand oleks võtnud kuulda ühe mehe häält. Aga Issand sõdis Iisraeli eest.

Ükskõik, mis su elus praegu toimub, mis mure või probleem sul on, ükskõik, millise palvega sa Jumala poole pöördud - see ei saa olla suurem kui palve jätta aeg seisma. Miski pole võimatu. Vana hea tõde, aga imehea meeldetuletus sellest, et Jumal ei ole mitte ainult võimas, vaid kõikvõimas. Palu ja sulle antakse. Omal ajal. Aga ära  loobu, ära väsi, ära tüdi. 

Läks südamesse.

NB! See sissekanne kannab alapealkirja: Liisu kuulas jutlust.


No comments: